Westerveld & Nederlof BV - Weneko Kunststoffen BV

Al 75 jaar bouwpartner!

Al bijna 75 jaar staat Westerveld & Nederlof bekend als dé expert op het gebied van kwalitatief timmerwerk. Samen met Weneko Kunststoffen behoren we tot een van de grootste producenten van houten kozijnen, kunststof kozijnen en gevelelementen in Nederland.

Vacatures 75-jarig jubileum

 

Onderscheidend in veelzijdigheid

Uitgelicht

Vacaturevideo

Instructie en promotie

Focusplaza Foundation

Scholing en opleiding

Gevels met steenstrips

3D BIM

70 appartementen Oudenoord Utrecht

Samen met Koopmans hebben we een complete schil in prefab uitgevoerd. Voorzijde van de appartementen voorzien van wanden met steenstrippen op een Fermacell H2O plaat met hierboven een polyester doorlopende gevelband tevens steenstrippen. De uitdaging zit in de tolerantie en de waterdichting.

De achtergevel is een traditionele HSB wand af fabriek voorzien van beglaasde aluminium kozijnen.

Nieuwbouw HSB-wanden en steenstrips
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw Basiswoningen Trebbe

Meerdere steden

Opdrachtgever : Trebbe Bouw BV

Samen met onze co-maker Trebbe Wonen BV hebben we de laatste jaren zo’n 1500 woningen gebouwd conform het woonconcept “Basiswoning”. Met een vast team van onderaannemers en leveranciers snel een goede en betaalbare woning bouwen. Leveren van afgelakte en beglaasde kozijnen t.b.v. montage op het betoncasco. Een goede en intensieve samenwerking met o.a. Spaansen is hierbij essentieel.

Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

Renovatie 23 woningen Vogelbuurt

Ulft

Opdrachtgever : Welling Bouw & Onderhoud

In een korte periode van opdracht tot realisatie waarbij de gehele buitenschil vervangen is. Prefab elementen af fabriek voorzien van de kunststof kozijnen en beglazing. Daarnaast hebben wij de wanden reeds in de fabriek voorzien van steenstrips en gevelstuc op een geventileerde constructie. Uiteraard keurig afgetimmerd en compleet behangklaar opleveren.

HSB-wanden en steenstrips Renovatie Kunststof kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons

32 woningen Paul gaugainhof

Utrecht

Opdrachtgever : Reinbouw

Project van Bouwfonds welke op basis van co-makership is binnengehaald. In 5 werkdagen van aanvraag tot opdracht. Een heel karwei voor alle co-makers, maar met een topresultaat. Hsb-voorzetwanden inclusief eternite gevelbekleding af fabriek voorzien van afgelakte en beglaasde kozijnen

Nieuwbouw Houten kozijnen HSB-wanden en steenstrips
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw project Duin

Almere

Opdrachtgever : Reinbouw BV

Een bijzonder en omvangrijk project van 220 woningen in veel verschillende variëteiten. Wonen midden op het strand, tussen de duinen. De compleet in 3D uitgewerkte kozijnen worden af fabriek afgelakt en voorzien van beglazing en worden gemonteerd op een betoncasco van Heembeton. De raampartijen zijn voorzien van Eternite bekleding en veel kozijnen van shadowboxpanelen. Voor meer informatie over dit project kijk op de site www.duin.nl

Nieuwbouw Houten kozijnen
Bekijk project Contact ons

Renovatie Project Spijk

Groningen

Opdrachtgever : Geveke Bouw&Ontwikkeling BV

Door het Centrum Veilig Wonen zijn er zeven aannemers geselecteerd om de renovatie te verzorgen voor huurwoningen in het aardbevingsgebied. Niet alleen aardbevingsbestendig versterken, maar ook verbeteren en verduurzamen. Samen met Geveke hebben wij de woningen voorzien van een compleet nieuwe buitenschil, waarbij de benedenverdieping uitgevoerd is met steenstrips en de bovenverdieping met gevelbekleding. Een uitdagend project in een bewoonde situatie!

Renovatie HSB-wanden en steenstrips Kunststof kozijnen
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw SSHN

Nijmegen

Opdrachtgever : BAM Woningbouw

Een omvangrijk project van Studentenhuisvesting Nijmegen. 408 appartementen voorzien van kunststof kozijnen waarbij de architect gekozen heeft voor een vrolijke, kleurrijke gevel welke middels trespa en colorbelpanelen is uitgevoerd.

Nieuwbouw Kunststof kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons

Renovatie

Borne

Opdrachtgever : Welbions

Voor het toenmalige Woonbeheer Borne hebben we de afgelopen jaren circa 1000 woningen en appartementen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen. Dit betrof zowel renovatie als nieuwbouw, waarbij we uiteraard ook de montage voor onze rekening hebben genomen. Goede contacten en correcte communicatie met de bewoners, doen wat je beloofd en een kundig uitvoeringsteam op locatie is essentieel.

Renovatie Kunststof kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons

51 woningen Vathorst

Amersfoort

Opdrachtgever : Heijmans Amersfoort

Een redelijk standaard woningbouwproject waarbij de mooie antraciet kozijnen in het verdiepte profiel zorgen voor een prachtige uitstraling van de woningen. Om de “houtlook” door te zetten zijn de voordeuren uitgevoerd in hout.

Nieuwbouw Kunststof kozijnen
Bekijk project Contact ons

150 woningen WSB

Barneveld

Opdrachtgever : Woningstichting Barneveld

Een omvangrijke renovatie in de Molukse wijk in Barneveld. Op de benedenverdieping zijn alle kozijnen vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen, de bovenverdieping is voorzien van compleet nieuwe spouwbladen met gevelbekleding en nieuwe kunststof kozijnen. Communicatie en het nakomen van afspraken zijn zeer belangrijk. Dat ons montageteam dagelijks kon aanschuiven voor een rijsttafel zegt genoeg!

Renovatie Kunststof kozijnen HSB-wanden en steenstrips Montage
Bekijk project Contact ons

Nieuwbouw Scholengemeenschap Gerrit Komrij College

Winterswijk

Opdrachtgever : BC WAM&VanDuren-WBC

Een uitdagend project in onze eigen omgeving. Uiteraard werken we daar graag aan mee. Ons allereerste 3D project (2011) waarbij midden in de school een ovalen “basket” gesitueerd werd, compleet opgetrokken uit staal met hsb-wanden. Geen enkele wand was hetzelfde.

Nieuwbouw HSB-wanden en steenstrips
Bekijk project Contact ons

54 appartementen Kotmanpark

Enschede

De ontwikkeling en realisatie van 54 appartementen op basis van passiefhuis voor De Woonplaats te Enschede. Uitgangspunt bij het ontwerp van het gebouw is toepassing van het passiefhuis-principe van “Vraagbeperking”. Het is een compact gebouw met een gunstige verhouding tussen gebruiksoppervlak/verliesoppervlak, een optimale oriëntatie (ramen op het zuiden) en minimale warmteverliezen door verhoging van de Rc-waarden.

De HSB wanden hebben een Rc van 10 m2.K/W en kozijnen van geïsoleerd Lariks Uw<0,8 W/m2K voorzien van triple beglazing.

Nieuwbouw Houten kozijnen HSB-wanden en steenstrips
Bekijk project Contact ons

177 woningen indische Buurt

Doetinchem

In opdracht van Van Wijnen Eibergen namens woningbouwvereniging Sité Woondiensten hebben we voor 177 woningen in de West-Indische buurt de kozijnen vervangen. Het project is een combinatie van groot onderhoud en renovatie. De woningen zijn midden jaren zestig gebouwd, doel van deze renovatie is om de woningen energetisch te verbeteren zodat ze van energielabel D naar B gaan. De bestaande kunststof kozijnen worden door ons vervangen en afgevoerd naar VEKA recycling. Dit is een gesloten kringloop waarin de zuivere kunststof uit de oude kozijnen wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe kozijnen. Voor dit project hebben we de kunststof kozijnen opgebouwd uit ons nieuwe VEKA profiel, SOFTLINE 82 NL Retro om de klassieke look van houten kozijnen te behouden. Daarnaast wordt er voor een deel van de woningen voorzien van houten kozijnen.

Renovatie Kunststof kozijnen Houten kozijnen Montage
Bekijk project Contact ons
  • Betrouwbaar Ruim 80.000 woningen voorzien van kozijnen
  • Ervaren Bijna 75 jaar actief
  • Deskundig Alle kennis in huis, van ontwerp tot nazorg
  • Flexibel Maatwerk, inspelend op marktontwikkelingen
  • Toegankelijk Benaderbaar en korte lijnen, meer dan 350m2 showroom
  • Maatschappelijk verantwoord Betrokken bij Mens, Maatschappij en Milieu
  • 

Certificeringen

  • Alleen producten als zodanig aangemerkt zijn FSC® gecertificeerd

Een greep uit onze partners

Klanten
Klanten
Klanten